BBQ

BBQ serveren op een kinderfeestje

Een kinderfeestje geven en lekkere BBQ serveren? Dit wordt zeker geslaagd. Op de BBQ kun je van alles en nog wat roosteren. Van fruit tot vis of vlees, alles wat je maar kan bedenken. Vergeet niet dat de presentatie het nog heerlijker en aantrekkelijker maakt voor kinderen en de sfeer.

  • Zoete aardappel spies

Zoete aardappelen zijn vol van smaak. Was de aardappelen goed en kook ze uit in water. Haal de schil ervan af en snij de aardappelen in blokjes. Bereid ook de paprika door deze te wassen en snijden in blokjes. Reig ze vervolgens op een stokje en het feestje kan beginnen. Smeer wat olijfolie en honing tijdens het barbequen. Voor de volwassenen mag ook wat chili-boter erbij.

  • Zalm spies

Wat denk je van vis op een stokje tijdens een kinderfeestje? Zalm is ook erg gezond om te eten en bevat ook voedingsstoffen die kinderen nodig hebben om te groeien. Voor dit recept heb je ook nog paprika en rode uien nodig. Was en snij de paprika en zalm in blokjes en prik ze afwisselend aan een stokje. Ook de rode uitjes mogen erbij.

  • Poffertjes aardbeien spies

Poffertjes zijn ook heerlijk op de BBQ. Het is lekker smullen met een poffertjes aardbeien spies en dit is binnen een mum van tijd klaar om te eten. Het kan ook als een toetje geserveerd worden. Om het extra lekker te maken mag er een bolletje ijs bij.

  • Mini hamburgers

Een kinderfeest met BBQ is niet compleet zonder hamburgers. Op een kinderfeestje zorgen minihamburgers voor een vreugdevolle sfeer. De minihamburger zien er nog aantrekkelijker uit op een prikker. Ze zijn delicieus voor een ieder. Dus niet alleen kinderen maar ook volwassen genieten er gretig van. Laat de burger op de BBQ voor een paar minuten en reig ze aan de prikker.

  • Perzik

Perzik is overheerlijk op de BBQ. Een geroosterde perzik geserveerd met frisse Griekse yoghurt is een overheerlijke toetje op een kinderfeestje. Geroosterde perzik is ook heerlijk met een bolletje ijs. Met dit toetje wordt het kinderfeestje zeker een succes.

  • Worstenbrood

Een knapperig deeg met daarbinnen een lekker worstje. Daar zijn kinderen reuze dol op. Het worstje wordt in het deeg gerold, reig ze aan een stokje, pak het in een aluminium folie en plaats het maar op de BBQ.

  • Geroosterde marshmallows

Marshmallows zijn altijd een lekkernij voor kinderen. En ze zijn nog lekkerder als het wordt geroosterd. Haal een aantal zakjes bij de supermarkt want je zult snel door je voorraad heen zijn. Reig de marshmallow aan een prikker en het roosteren kan beginnen. Je kunt het ook leuker maken door fruit te combineren. Reig de stukjes aarbeien of ananas met de marshmallow afwisselend. Geroosterd fruit met marshmallow is ook super lekker.

  • Watermeloen

De presentatie maakt het aantrekkelijk. Op een kinderfeestje is een watermeloen niet alleen een gezond toetje maar ook een gezonde dorstlesser. Watermeloen op een stokje smaakt als een lekker ijsje op een zomerse dag. Deze watermeloen op een stokje kan als garnering op een van de BBQ hapjes.

Kinderen eten niet zo graag groenten en fruit maar geroosterde groenten en fruit op een stokje laten ze zeker niet staan. Je kunt voor je kinderfeestje een eenvoudige bbq huren als je zelf niet zo lang wilt staan roosteren. Kies voor een A-Z bbq pakket voor een goed verzorgde kinder bbq- party.