Eenvoudige gourmet recepten die je zelf kunt bereiden

Gourmetten is een hele leuke manier van tafelen waarbij aan tafel wordt klaargemaakt. Je hoeft dus het eten niet zelf klaar te maken en een ieder komt aan zijn trekken als je de juiste boodschappen hebt gehaald. Gourmetten doe je niet alleen maar in een gezelschap en je hebt keuze uit een volledig menu van verschillende vlees- en vissoorten alsook verschillende groenten en saus soorten.

Hier zijn enkele eenvoudige recepten voor een avondje gourmetten thuis:

  • Gemarineerde krokante garnalen

Voor dit recept heb je nodig:

  • 250 gr garnalen
  • 4 el bieslook
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen/limoen

Bereidingswijze

  1. Laat de garnalen ontdooien en verwijder de schaal en het darmkanaal. Snij vervolgens de bieslook
  2. Doe de garnalen in een kom samen met de gesneden bieslook en olijfolie. Pers de knoflook en het sap van de citroen uit en meng het met de garnalen. Voeg een eetlepel sambal toe als je voorkeur geeft aan een pittige marinade. Het sap van de citroen geeft de garnalen een frisse smaak.
  3. Bewaar de garnalen afgedekt in een bakje en laat het ongeveer een uur marineren in de koelkast. Daarna kun je beginnen met gourmetten en denk eraan om regelmatig om te scheppen.

Je kunt deze garnalen ook in de koekenpan bakken. Heb je geen ruimte om de voorbereidingen te treffen voor je gourmet-avond dan kun je gewoon een gourmetschotel naar wens bestellen.

  • Champignons met rozemarijn en krokant spek

Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig.

  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 12 champignons
  • takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Ten eerste moet je de steeltjes van de champignons afsnijden. Daarna wikkel je de champignons in de ontbijtspek en doe je een takje rozemarijn erbij.
  2. Gebruik een satéprikketje om in de champignons steken zodat champignons niet losraakt. Nu is de champignon klaar om gebakken te worden op de gourmetplaat. Ze zijn binnen 5 minuten gaar. Je kunt de champignons ook in de koekenpan bakken.
  • Groenten gourmetten

Groenten mogen bij de gourmet niet ontbreken. Behalve dat het gezond is maakt het de maaltijd compleet. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke groente je gaat gourmetten.

Suggesties voor één pannetje:

1 plakje courgette

1 reepje verse paprika

1 tomaat

1 plakje champignon

Eventueel strooikaas en italiaanse kruiden naar smaak.


Bereidingswijze

Snij alle groenten en leg het in het gourmetpannetje. Laat het rustig bakken en voeg wat strooikaas en italiaanse kruiden toe.

  • Mini gourmet shoarmawrap

Hiervoor heb je nodig:

4 mini gourmetwraps;

150 gram shoarma;

50 gram ijsbergsla;

½ paprika;

4 eetlepels knoflooksaus.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika in reepjes en bak vervolgens de shoarma in 5 minuten gaar in het gourmetpannejte.
  2. Bak daarna de miniwraps 2 minuten en plaats ze daarna op een bord.
  3. Beleg de wrap met ijsbergsla, paprika en shoarma.
  4. Maak de wrap af met 1 eetlepel knoflooksaus. Je kunt nu de wrap oprollen en vastmaken met een cocktailprikker.
  • Mini hamburger

Voor een minihamburger heb je nodig:

1 mini hamburger broodje
1 mini hamburger
¼ plakje ceddar smeltkaas
½ cherry tomaat
1 blaadje sla

Bereidingswijze

Laat de mini hamburger grillen op de gourmetplaat en leg het plakje kaas op de burger om te smelten. Snij het broodje open en leg het slablad, de hamburger en gesneden tomaat erin.

Met deze eenvoudige recepten wordt het gourmet-avondje met je familie, vrienden en kennissen 100% een succes.