Franse appeltaart

“Tarte aux pommes”

Ingrediėnten:

  • 250 gr. bladerdeeg
    (ca. 7 blaadjes)
  • 1 ei (alleen de dooier)
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 4 ą 5 stevige appels
  • eventueel 1 eetlepel Calvados

Bereidingswijze:

  1. (Quiche)vorm met boter invetten
  2. Bedek de vorm met de ontdooide blaadjes bladerdeeg
  3. Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt
  4. Klop het eigeel met 1 eetlepel water los en smeer de zijkanten van het deeg hiermee in
  5. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes neer in rozetjes en bestrooi ze met poedersuiker
  6. Bak de taart in een voorverwarmde over van 220o C  in ca. 25 minuten
  7. Serveer de taart bij voorkeur (lauw)warm

Serveersuggesties:

  • Flambeer de taart met Calvados (1 eetlepel)
  • Garneer de taartpunten op het moment van serveren met slagroom
  • Vervang de poedersuiker door een mengsel van 1 theelepel bruine suiker met een beetje boter en een snufje meel. Bedek de appels hiermee voordat de taart de oven in gaat.