Hoe breng jij je vrije tijd door in Drenthe?

vrije tijd Drenthe

Wie kent de reclame nog met de muziek van Ellen ten Damme over de provincie Drenthe? Waarschijnlijk ga je je meteen ook weer de beelden van Drenthe herinneren. In Drenthe valt namelijk veel te ontdekken en het is niet zo’n drukke provincie, waardoor je hier nog echt de rust kunt opzoeken. Inmiddels is de reclame met Ellen ten Damme niet meer op de televisie, maar dat wil niet zeggen dat Drenthe niet flink aan de weg timmert, om haar unieke eigenschappen onder de aandacht van de binnenlandse en buitenlandse toerist te brengen. Er wordt constructief gewerkt aan een gedegen plan om Nederland (verder) kennis te laten maken met deze provincie. Als je nog niet overtuigd was, ben je dat wel na het lezen van alle mogelijkheden hieronder.

Back to basis
Wil je in de vakantie even helemaal niks van alle moderne voorzieningen, maar gewoon terug naar de basis? Dan kun je in Drenthe prima terecht. Er zijn allerlei locaties waar je weer helemaal tot jezelf komt. Bij Camping Buitenland kun je zelf een plekje uitzoeken op het terrein van negen hectaren. Je mag er een vuurtje voor je tent, caravan of camper stoken en je kinderen kunnen er heerlijk ravotten. Iets heel anders is onder begeleiding een meerdaagse kanotocht maken, waarbij je slaapt in een tent. Je krijgt allerlei uitleg over wat je onderweg ziet en hoort. Wie iets luxer wil overnachten kan een plaggenhut huren, waarbij je er gratis een geit bijkrijgt. Deze moet je overigens wel verzorgen tijdens je verblijf.

Evenementen
Drenthe heeft diverse evenementen, maar een hele bijzondere waar je aan deel kunt nemen is het Stoer Drenthe Festival. Dit drie dagen durende festival staat helemaal in het teken van terug gaan naar je oergevoel. Hoe overleef je in de natuur? Hoe bouw je je eigen slaapplek? Hoe maak ik vuur zonder lucifers of aanstekers? Het festival is voor alle leeftijden, dus je kunt het ook met je kinderen doen en je vrouw een rustig weekendje thuis gunnen. Verder zijn er allerlei tentoonstellingen te bezichtigen of excursies te boeken. Aan sportieve evenementen of activiteiten die in het teken van de natuur staan, is er aan Drenthe zeker geen gebrek.

Musea en erfgoed
Een bijzonder verhaal hoor je bij de Koloniën van Weldadigheid en natuurlijk mag je de Hunebedden niet overslaan. Verder is Kamp Westerbork een hele indrukwekkende locatie om te bezoeken. Ook al wist je al van de geschiedenis af, de beelden en locatie zelf laten een nog diepere indruk achter op je.

Drenthe op culinair gebied
Ook op culinair vlak is het genieten in Drenthe. Van bierbrouwerijen, tot culinaire fietstochten en van oogstfeesten tot aanschuifdiners, er is zoveel te beleven, dat je elk jaar terug blijft komen. En dan heb je het nog niet eens over de diversiteit aan goede restaurants dat je hier aantreft. Vaak is het restaurant gecombineerd met overnachtingsmogelijkheden in een herberg of op een landgoed, maar ook bij een vakantiepark kun je genieten van bourgondische gerechten van kwalitatief hoog niveau.

Kortom
Drenthe lijkt nog een van de onbekende pareltjes tussen alle Nederlandse provincies. Er is nog echte Hollandse natuur, je kunt er overnachten in originele accommodaties en er is van alles te zien, horen, voelen, proeven, leren en genieten. Voor de natuurliefhebber en rustzoeker is Drenthe de ultieme bestemming voor een weekend weg of langere vakantie.