Op pad in Noord-Brabant

Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft vele gezichten. Als je graag rondtoert in je auto, kun je de uitgestrekte weilanden met boerderijen verkennen. Hier en daar tref je boeren die producten aan de straat verkopen of een klein winkeltje op het erf hebben. Zeker als de boeren open dagen houden, is dit een leuke activiteit voor in het weekend. En je kunt ook blijven slapen bij de boer. Steeds meer boeren hebben namelijk kleinschalige accommodaties op het terrein. Je kunt dan het boerenleven meemaken, de kalfjes aaien of meehelpen met voeren.

Nationaal Park De Biesbosch
Ga je graag het water op? Dan huur je voor een paar uurtjes, een dagdeel of een hele dag een bootje in de Biesbosch. Met uitleg en een goede routekaart ben je zo een dag zoet. Lekker ontspannen op het water, ergens aanmeren en je picknick nuttigen aan de waterrand. En wat te denken van alle dieren je op en bij het water zult zien. Je wilt het liefst alles op de foto zetten, maar voorzicht, want je zit natuurlijk wel op het water.

Breda, Eindhoven, Tilburg en Den Bosch
Als je van winkelen houdt, kun je hier prima terecht. Goed of slecht weer, winkelen kan altijd. Je hebt hier ook galerijen, waardoor je binnen kunt winkelen. En de meeste binnensteden zijn inmiddels vrij van autoverkeer, waardoor je echt ontspannen door de hoofd- en zijstraatjes kunt lopen. Het liefst ontdek je natuurlijk de unieke, kleine winkeltjes en niet de grote ketens, want die kun je ook in de stad bij jou in de buurt bezoeken. En wil je graag naar de outlet? Dan vind je die een in Roosendaal. Hier kun je pas echt je slag slaan.

Musea

Brabant kent een rijke geschiedenis, van haar mode-industrie tot haar schoenontwerpen en van bekende kunst tot lokale typerende zaken. Een bezoek aan een museum of galerie kun je prima combineren met andere activiteiten. Zo is er voor ieder wat wils en stel je niemand teleur tijdens je dag uit.

Voor de golffanaten
Noord-Brabant heeft een aantal goede golfbanen. Je kunt hier lessen nemen of met je golflicentie de baan op. Zeker als het lekker weer is, kun je hier wel een paar uurtjes doorbrengen. Denk er bij het inpakken van je bagage aan om die fijne golfbroek in te pakken.

Hét pretpark van Nederland
Natuurlijk mag de Efteling niet ontbreken. Dit is niet alleen een leuk uitje voor het gezin, maar ook als je verliefd bent of als je elk jaar een keer gaat, vermaak je je er prima. Ga poffertjes eten, Holle bolle Gijs voeren, bekijk de oude caroussel of ga in de allernieuwste attracties. De Efteling is inmiddels zo groot geworden, dan veel mensen er voor kiezen om in het Eftelinghotel of een ander vakantiehuisje in de buurt te verblijven. Je kunt er makkelijk meer dagen kwijt.

Bed and breakfast, bungalowpark of Airbnb
Zodra je meerdere dagen op pad wilt, heb je in Brabant ruime keuze uit diverse soorten accommodaties. Er zijn bijzondere Bed and Breakfasts, waar je op de hooizolder slaapt die verbouwd is. Maar ook een vakantiehuisje, appartement of kampeerterreinen zijn er in overvloed. Hierbij moet je er wel altijd aan denken dat je op tijd reserveert, want zeker gedurende feestdagen of vakantieperioden kan het snel vol zijn.