Pilafrijst met ananas

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 blikjes ananas
  • 1 glas basmatirijst
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snipper de ui
  2. Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap
  3. Bak de stukjes ananas in een koekenpan met twee lepels ananassap, zodat het een beetje gaat karameliseren
  4. Fruit intussen de uitjes glazig in een andere pan met de olie en wat peper en zout. Voeg na een paar minuten de kurkuma en de kerrie toe en meng het goed door elkaar.
  5. Voeg de rijst toe en blijf het rondscheppen totdat de korrels licht glazig zijn. Voeg dan 1 glas water en 1 glas ananassap toe en laat dit met de deksel op de pan circa 10 minuten koken.
  6. Meng tenslotte de ananas erdoor serveer deze ernaast.

Serveersuggesties:

  • Lekker met kip of kalkoen