Category: Recepten

Pilafrijst met ananas

Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui 2 blikjes ananas 1 glas basmatirijst 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1/2 theelepel kerrie 3 eetlepels olijfolie peper en zout Werkwijze: Snipper de ui Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap Bak de stukjes ananas in een koekenpan met twee lepels ananassap, zodat het een beetje gaat karameliseren Fruit intussen de uitjes glazig …

Provençaalse champignons

Bijgerecht voor 2 personen Ingrediënten: 2 eetlepels boter 1 theelepel olijfolie 1 bakje champignons 1 eetlepel geknipte bieslook 1 theelepel geknipte peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper en zout Bereidingswijze: Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes Smelt de boter en olijfolie in een koekenpan Doe de champignons in de pan en voeg wat peper en …

Salade Niçoise

Voor- of lunchgerecht voor 4 personenIngrediënten: 1 krop sla 1 groene paprika 3 aardappelen 2 eieren 6 tomaten 1 blikje tonijn 1/2 blikje ansjovis ca. 15 groene of zwarte olijven 1 theelepel Franse mosterd 4 eetlepel olijfolie 3 eetlepels azijn zout en peper   Bereidingswijze: Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens …

Crème brûlée

6 personen Ingrediënten: 8 eieren (alleen de dooier) 6 theelepels kristalsuiker 2 kopjes dikke room* 1 theelepel puur vanille extract Bereidingswijze: Verwarm de over voor op 150o C Klop in een grote kom de eierdooiers en suiker totdat de suiker is opgelost er een dik mengsel ontstaat Voeg de room, het vanille extract toe en blijft kloppen totdat het allemaal goed …

Rozemarijnbrood

Ingrediėnten: 500 gram bloem 1 zakje instantgist (7 gram) 2,5 deciliter lauw water 0,5 deciliter olijfolie 0,5 theelepel suiker 1,5 theelepel zout 2 tenen knoflook 1 theelepel oregano 2 theelepels rozemarijn Bereidingswijze: Pel en pers de knoflook Zeef de bloem, de suiker en het zout in een beslagkom Meng met een houten lepel de knoflook, oregano, rozemarijn en de gist door …

Franse appeltaart

“Tarte aux pommes” Ingrediėnten: 250 gr. bladerdeeg (ca. 7 blaadjes) 1 ei (alleen de dooier) 2 eetlepels gesmolten boter 4 ą 5 stevige appels eventueel 1 eetlepel Calvados Bereidingswijze: (Quiche)vorm met boter invetten Bedek de vorm met de ontdooide blaadjes bladerdeeg Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt Klop het eigeel met …

Salade chèvre chaud

Salade chèvre chaud Voor- of lunchgerecht voor 4 personenIngrediënten: 1 krop sla 2 of 4 geitenkaasjes landbrood (rond brood) 2 tomaten 1 theelepel Franse mosterd 3 eetlepel olijfolie 2 eetlepels azijn zout en peper Bereidingswijze: Was de sla en de tomaten en snij de tomaten in schijfjes Snij het (voorgebakken) brood in dikke plakken en besprenkel het met olijfolie Leg …

Crêpes

Voor 12-15 crêpes Ingrediënten: halve liter volle melk 200 gr. meel 3 eieren mespuntje zout 100 gr. boter of olie Bereidingswijze: Meng de eieren met het meel, de zout en giet beetje bij beetje de melk erbij Laat het beslag 2 tot 3 uur rusten in de koelkast Giet per crêpe ca. 3 eetlepels in een niet te grote koekenpan …

Provençaalse tomaten

Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 8 rijpe trostomaten 4 teentjes knoflook tijm rozemarijn olijfolie zout en peper paneermeel Bereidingswijze: Snij de tomaten doormidden en bestrooi ze met de kruiden, knoflook en een beetje paneermeel Leg de tomaten op de doorgesneden kant in een hete met olie ingesmeerde grillpan (of leg ze onder de grill in de oven) Laat de tomaten …