Category: Bijgerechten

Pilafrijst met ananas

Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui 2 blikjes ananas 1 glas basmatirijst 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1/2 theelepel kerrie 3 eetlepels olijfolie peper en zout Werkwijze: Snipper de ui Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap Bak de stukjes ananas in een koekenpan met twee lepels ananassap, zodat het een beetje gaat karameliseren Fruit intussen de uitjes glazig …

Provençaalse champignons

Bijgerecht voor 2 personen Ingrediënten: 2 eetlepels boter 1 theelepel olijfolie 1 bakje champignons 1 eetlepel geknipte bieslook 1 theelepel geknipte peterselie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper en zout Bereidingswijze: Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes Smelt de boter en olijfolie in een koekenpan Doe de champignons in de pan en voeg wat peper en …

Rozemarijnbrood

Ingrediėnten: 500 gram bloem 1 zakje instantgist (7 gram) 2,5 deciliter lauw water 0,5 deciliter olijfolie 0,5 theelepel suiker 1,5 theelepel zout 2 tenen knoflook 1 theelepel oregano 2 theelepels rozemarijn Bereidingswijze: Pel en pers de knoflook Zeef de bloem, de suiker en het zout in een beslagkom Meng met een houten lepel de knoflook, oregano, rozemarijn en de gist door …

Provençaalse tomaten

Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 8 rijpe trostomaten 4 teentjes knoflook tijm rozemarijn olijfolie zout en peper paneermeel Bereidingswijze: Snij de tomaten doormidden en bestrooi ze met de kruiden, knoflook en een beetje paneermeel Leg de tomaten op de doorgesneden kant in een hete met olie ingesmeerde grillpan (of leg ze onder de grill in de oven) Laat de tomaten …