Category: Nagerechten

Crème brûlée

6 personen Ingrediënten: 8 eieren (alleen de dooier) 6 theelepels kristalsuiker 2 kopjes dikke room* 1 theelepel puur vanille extract Bereidingswijze: Verwarm de over voor op 150o C Klop in een grote kom de eierdooiers en suiker totdat de suiker is opgelost er een dik mengsel ontstaat Voeg de room, het vanille extract toe en blijft kloppen totdat het allemaal goed …

Franse appeltaart

“Tarte aux pommes” Ingrediėnten: 250 gr. bladerdeeg (ca. 7 blaadjes) 1 ei (alleen de dooier) 2 eetlepels gesmolten boter 4 ą 5 stevige appels eventueel 1 eetlepel Calvados Bereidingswijze: (Quiche)vorm met boter invetten Bedek de vorm met de ontdooide blaadjes bladerdeeg Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt Klop het eigeel met …

Crêpes

Voor 12-15 crêpes Ingrediënten: halve liter volle melk 200 gr. meel 3 eieren mespuntje zout 100 gr. boter of olie Bereidingswijze: Meng de eieren met het meel, de zout en giet beetje bij beetje de melk erbij Laat het beslag 2 tot 3 uur rusten in de koelkast Giet per crêpe ca. 3 eetlepels in een niet te grote koekenpan …