Category: Salades

Salade Niçoise

Voor- of lunchgerecht voor 4 personenIngrediënten: 1 krop sla 1 groene paprika 3 aardappelen 2 eieren 6 tomaten 1 blikje tonijn 1/2 blikje ansjovis ca. 15 groene of zwarte olijven 1 theelepel Franse mosterd 4 eetlepel olijfolie 3 eetlepels azijn zout en peper   Bereidingswijze: Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens …

Salade chèvre chaud

Salade chèvre chaud Voor- of lunchgerecht voor 4 personenIngrediënten: 1 krop sla 2 of 4 geitenkaasjes landbrood (rond brood) 2 tomaten 1 theelepel Franse mosterd 3 eetlepel olijfolie 2 eetlepels azijn zout en peper Bereidingswijze: Was de sla en de tomaten en snij de tomaten in schijfjes Snij het (voorgebakken) brood in dikke plakken en besprenkel het met olijfolie Leg …