Recreëren in Zuid-Holland

Recreëren in Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft voor ieder wat wils. Er zijn mooie steden, prachtige natuurgebieden en natuurlijk heeft Zuid-Holland ook een kustgebied. Je vindt hier Nederlands zo’n beetje in het klein terug. Er zijn veel toeristische attracties en ondanks dat je bij Zuid-Holland wellicht meteen denkt aan de Rotterdamse haven, is er ook best wat natuur om te ontdekken. Je hoeft dus echt niet alleen de steden op te zoeken, daarbuiten is ook van alles te zien.

Politieke interesses
Ben jij geboeid door de Nederlandse politiek? Dan moet je zeker naar het politieke hart van Nederland, naar het Binnenhof in Den Haag. Niet alleen zijn de gebouwen fantastisch om te zien, maar ook loop je er de kans om diverse politieke figuren tegen te komen. Ook zijn er in Den Haag nog vele monumenten en paleizen die architectonische waarde hebben. Zowel van buiten als van binnen kijk je je ogen uit.

De bollenstreek
Wie in de lente in Zuid-Holland verblijft, moet naar de bloei van de bloembollen gaan kijken. De felgekleurde vlakken met bloemen blijven je verbazen. Denk eraan om je camera mee te nemen, want bij zonsopgang of zonsondergang kun je het niet laten om hier flink wat kiekjes te nemen. Het is echt een bijzondere ervaring, om zoveel hectaren met zoveel verschillende kleuren te zien. Probeer de buitenlandse toeristen in de lente maar eens te ontwijken.

De Kinderdijk
Wie de Deltawerken in Zeeland bijzonder vond, kan ook bij de Kinderdijk zijn hart ophalen. Je ziet negentien molens uit de achttiende eeuw, die het hele watermanagement voor de polder verzorgen. Je vindt er een museum vol met geschiedenis over het gebied en de molens. En door de vele aangelegde paden, kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Wanneer je vanuit Nederland naar de Kinderdijk gaat, is het misschien wel slim om je seizoen goed te kiezen, want in de zomer kan het er erg druk zijn met busladingen buitenlandse toeristen.

Watersportliefhebber
Wanneer je een echte waterrat bent, zijn er de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Ook vind je er diverse plassen en meren, die voor de watersport en –recreatie geschikt zijn.

Culinair genieten
Niet alleen in de grote steden, maar ook in de kleinere plaatsen en dorpen in Zuid-Holland zitten goede restaurants. In de stad is parkeren soms wat lastiger, dus als je buiten de stad een goed restaurant vindt, is dat wat praktischer. Kijk van te voren waar je zin in hebt en of er in de buurt een goed scorend restaurant is. Zo is er Pieters Restaurant in Bergambacht of Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Met een Bib Gourmand, Michelinster of Gault Millau zit je altijd goed.

Met kinderen
Ga je met kinderen op pad? Dan is er voldoende te zien en te doen in Zuid-Holland. Je kunt naar Drievliet, Duinrell en – Nederlands in het klein – Madurodam. Op internet kun je opzoeken wat drukken en minder drukke momenten in het jaar zijn. Zo kun je plannen wat een geschikte dag voor je gezin is en kun je de grote groepen Aziaten met camera’s proberen te vermijden.