Samen uit in de provincie Utrecht

Samen uit in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft niet alleen de stad Utrecht, met een gezellig centrum met veel winkels en heerlijke terrasjes, je kunt er in de hele provincie goed eten. Een ontbijt, lunch of diner vind je er in alle prijsklassen. En dus kijk je voordat je dit weekend op pad gaat, wat er nog in je portemonnee zit en wat je daar voor leuks mee kunt doen. Bij een overnachting in de provincie, zit het ontbijt waarschijnlijk al inbegrepen. Maar je kunt er ook voor kiezen om al je maaltijden lekker zelf uit te kiezen.

Restaurants met Michelinster
De provincie Utrecht heeft veel culinaire uitblinkers op de lijst staan. Je kunt er naar Restaurant La Provence in Driebergen-Rijsenburg. Alleen een blik op de website doet je al verlangen naar een heerlijk avondje uit met fantastische gerechten en bijpassende wijnen. Als klap op de vuurpijl kun je er een arrangement boeken, waarbij je dineert bij La Provence en overnacht bij Kasteel Sterkenburg. Dat is nog eens een unieke traktatie, of je nu iets te vieren hebt of niet, dit wordt zeker genieten. Ook Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin of Zilt & Zoet in Maartensdijk zijn echte aanraders.

Uiteten in de stad Utrecht

Natuurlijk is een lekker restaurantje in de stad vinden geen probleem. Je kunt er langs het water zitten en genieten van een warme zomeravond. Maar er zijn ook restaurants met open haarden, waar je in de winter lekker bij het knapperend haardvuur kunt ontspannen en de gerechten kunt ontdekken. Kijk altijd even op de bekende restaurant-apps voor scores en prijzen, zodat je niet verrast wordt achteraf.

Met de kinderen uiteten
Als je met je kinderen ergens lekker wilt gaan eten, is een pannenkoekenhuis altijd een goed idee. Vaak zijn er in de buurt ook midgetgolfbanen of andere leuke uitjes te vinden. Een pannenkoekenhuis dat er met kop en schouders bovenuit steekt, is Pannenkoekenhuys Den Potsenmaeker in Amersfoort en Pannenkoekenboerderij De Tolboom. Er zijn niet alleen zoete pannenkoeken te krijgen, maar je kunt er ook smullen van hartige pannenkoeken.

Andere uitjes in Utrecht
De provincie Utrecht heeft veel historie en daarom ook flink wat musea en monumenten. Voor natuur ga je naar de Utrechte Heuvelrug. Je kunt er uren wandelen en met je hond op uitgaan.