Vrijetijdsbesteding in Zeeland

Vrijetijdsbesteding in Zeeland

Zeeland is een van de provincies met de meeste zonuren. In de zomer is dat heerlijk genieten aan de kust, maar ook in de winter heb je hier kans op koude, maar mooie dagen, waardoor je na de lunch nog even lekker naar buiten kunt voor een verfrissende wandeling of een flinke fietstocht. Ook de dorpjes die ’s avonds verlicht zijn, zijn de moeite waard om tijdens een avondwandeling te verkennen.

Stranden en natuur
De stranden zijn altijd in de buurt. Hierdoor vermaak je je zelf prima, maar ook met kinderen of opa en oma kun je hier een fijne tijd hebben. Bezoek de kleine dorpjes tijdens een tour door Zeeland. Bij minder weer pak je de auto, bij goed weer de fiets of je huurt een brommer. Je vindt hier nog echte Hollandse dorpskernen, dus je camera gaat zeker mee tijdens de bezoek aan Zeeland.

Mosseldag in Yerseke
Ben je een liefhebber van mosselen? Dan zit je in Zeeland goed. Tussen Goes en Bergen op Zoom vind je de plaats Yerseke. En op de derde zaterdag in augustus is het hier Mosseldag. Verse mosselen eten, struinen over de braderie en meedoen aan de leuke activiteiten zal je goed bevallen. Ook kun je een rondvaart maken. En wil je langer van de sfeer genieten? Dan blijf je in Yerseke overnachten in een van de authentieke Bed and Breakfasts. Ook kun je in de buurt kamperen. En omdat je overal dichtbij de kust zit, zijn er in Zeeland natuurlijk veel meer plaatsen met goede restaurants waar je dagverse vis kunt eten.

Delta Park Neeltje Jans
Niet alleen voor kinderen is Delta Park Neeltje Jans een leuke bestemming. Natuurlijk genieten zij hier van alle dieren en het attractiepark met onder andere waterglijbanen. Maar ook het stukje geschiedenis van het hoe en waarom van de Deltawerken zijn bijzonder interessant. Er zijn exposities die je kunt gaan zien en er is de Delta Experience. Deze laatste laat je in 4D meemaken hoe de watersnoodramp van 1953 heeft kunnen gebeuren. Eigenlijk zou je dit met de hele familie moeten gaan meemaken. En ben je eenmaal op dreef, dan kun je ook nog diverse andere Zeeuwse musea bezoeken.

Winkelen
Als je ook nog een middagje wilt gaan winkelen, zijn Sluis, Zierikzee, Middelburg, Goes en Hulst sfeervolle winkelplaatsen in Zeeland. Niet alleen is het hier fijn winkelen, je kunt er bij goed weer ook een heerlijk terrasje pakken en de historische kenmerken van elke plaats ontdekken. Er zijn nog stadswallen en ook veel monumentale panden. Ook de markten trekken veel bekijks van lokale bewoners en bezoekers. Het fijne is dat de winkels ook op zondag open zijn, dus als je een weekendje naar Zeeland gaat, kun je ook na je vertrek op zondagochtend uit het vakantiehuisje, nog prima de dag doorbrengen, voordat je weer naar huis terugkeert.