Wat is er te beleven in Limburg (Valkenburg)?

grotten in valkenburg

Uitgaan in Limburg

Wanneer je in Limburg uit wilt gaan, heb je heel veel relaxte en actieve mogelijkheden. Het landschap leent zich uitstekend voor weekendjes weg. In de herfst of winter huur je een vakantiehuisje met een heerlijke haard en in de lente of zomer zoek je iets met een zwembad of riviertje in de buurt. Ontspannen is hier geen probleem.

Uitjes voor volwassenen

’s Avonds kun je de diverse theaters in het Zuiden van het land bezoeken. Het programma vind je online en daar kun je ook nog kijken of er kaarten zijn voor een avond cabaret of opera. Overdag zijn de grote steden of markten populair. Een dagje winkelen in Maastricht is altijd leuk. Je hebt zowaar het gevoel in het buitenland te zitten, met al die talen en dialecten om je heen. Bezoek in Zuid-Limburg ook de wijngaarden en neem deel aan een proeverij. Je zult verrast zijn door de kwaliteit van de wijnen van Nederlandse bodem.

Uitjes met kinderen

Ga je niet alleen, maar met je kinderen op pad? Met kinderen van elke leeftijd kun je schaatsen in Valkenburg of met wat jongere kinderen naar Toverland in Sevenum. Ook binnenspeeltuinen zijn favoriet. Je kunt naar Kinderstad in Heerlen gaan, waar je kids heerlijk een paar uur hun energie kwijt kunnen. In het Zuiden van het land liggen meer interessante locaties voor het hele gezin, zoals Gaia Zoo of de Kasteeltuinen in Born. Het een is wat grootschaliger met meer buitenlandse dieren, het ander is wat knusser, maar net zo interessant voor wat betreft de dieren. Sommigen mag je zelfs aanraken en voeren.

Culinaire uitjes

Wie een avond goed wil besteden of een locatie voor een eerste date zoekt, kan terecht bij de vele goede restaurants in Limburg. Restaurants met een Michelinster of een Bib Gourmand zijn altijd de moeite waard. Ook met een minder ruim budget vind je goede restaurants. Met de reviews die je op internet of via apps kunt lezen, kun je iets kiezen wat bij jouw gelegenheid en je beurs past. Er zijn bijzondere locaties, zoals kasteeltjes of hoeves. Soms kun je hier ook je overnachting boeken.

Actief uitgaan

Je kunt in Limburg karten, bowlen, vissen, wandelen, fietsen en nog veel meer. Er is veel natuur met goed aangelegde wandel- en fietsroutes. Wanneer je je eigen fiets bij je hebt, hoef je je vakantiehuisje of bungalow op het vakantiepark maar uit te gaan en er start wel een route dichtbij. Wandelen bij het Drielandenpunt of in de Peel, elk stukje natuur is op zijn eigen manier mooi vanwege de authentieke flora en fauna.

Shoppen, shoppen, shoppen

Maastricht is een heerlijke stad om te shoppen, maar ook Roermond heeft een fijn centrum. Daarnaast kun je vanuit het stadscentrum van Roermond ook makkelijk bij de outlet komen. Tussen de outlet en het stadscentrum vind je ook nog allerlei restaurantjes langs de route en nog een bioscoop. Gucci en Hugo Boss, je komt eraan.