Wat is er te doen in Overijssel?

Wat is er te doen in Overijssel - deltion college

De provincie Overijssel heeft veel bijzondere activiteiten, van actief tot culinair en van informatief tot rustgevend. Het lijkt een wat onbekendere provincie, maar toch kun je hier prima een weekend of vakantie doorbrengen. Laat je verleiden door wat Overijssel je allemaal te bieden heeft. Je zult er zeker geen spijt van krijgen, als je deze Nederlandse provincie een kans geeft.

Op pad met de kinderen

Wanneer je met het hele gezin op pad gaat, is er zoveel te bevelen. Je kunt naar attractiepark Slagharen met allerlei waterglijbanen en andere toestellen. Ook overnachten is hier mogelijk, ook al zijn de pony’s die vroeger onderdeel uit maakten van de ervaring inmiddels verdwenen. Ook Adventure Park Hellendoorn vult je dagen snel. De achtbanen, het waterpark en de shows zijn zeer vermakelijk. Je kinderen zullen die avond op tijd naar bed gaan, want de dag heeft al hun energie opgeslokt. Iets onbekender is Aqua Mexicana, wederom een park met allerlei wateractiviteiten en -attributen.

Natuurliefhebbers
Voor de echte liefhebber van natuur is Overijssel een prachtige provincie. Wat dacht je van Nationaal Park de Weerribben-Wieden, Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, Engbertsdijksvenen, Haaksbergerveen of de Lemelerberg? Tijdens een week of weekendje weg neem je je goede wandelschoenen en je eigen fiets mee. Zo lang het niet regent, kun je je prima kleden op het soms frissere weer in Nederland, maar je wil de schoonheid van de natuur en haar dieren van dichtbij kunnen zien, horen en ruiken. Overijssel is echt prachtig.

Musea
Wie graag een cultureel uitstapje maakt, heeft genoeg te ontdekken bij de vele Overijsselse musea. Ga naar museum De Fundatie of de Sassenpoort in Zwolle, ’t Olde Maat Uus museum in Giethoorn, het Stedelijk Museum in Kampen of de diverse kastelen die Overijssel rijk is. Sommigen zijn opengesteld voor publiek, waardoor je het interieur van de kastelen en de tuinen eromheen kunt bekijken. Je krijgt een mooi stukje Nederlandse geschiedenis te zien in deze musea en karakteristieke verblijven van vroeger.

Stedenbezoek
Bezoek je graag steden vanwege hun winkelaanbod of architectonische rijkdom? Dan kun je in Overijssel terecht in de steden Zwolle, Enschede en Deventer. Kijk van te voren welke winkels je graag wilt bezoeken en of die ook in deze stad zitten. Het ene winkelaanbod is wat uitgebreider dan het andere.

Heerlijk eten en drinken
Wanneer je iets bijzonders te vieren hebt en je niet strikt gebonden bent aan een budget, is De Librije een ware, culinaire belevenis. Elk gerecht dat je voorgeschoteld krijgt ziet eruit als een feestje voor je tong en het liefst wil je er eerst een tijdje naar kijken, voordat je er een vork in wilt prikken. De kleine kunstwerken zijn verbluffend en je ontdekt smaken of smaakcombinaties die je blijven verrassen. Natuurlijk heeft Overijssel voor elke portemonnee goede restaurants. Een tip is om voordat je op pad gaat reviews en de website te lezen, zodat je weet of reserveren nodig is en zodat je weet of die keuken je die middag of avond gaat bevallen. Je wilt immers wel dat jij en je partner een geweldig uitje hebben en dus laat je niks aan het toeval over. Geniet ook van de speciaal samengestelde menu’s die veel restaurants aanbieden. Daarin tref je vaak de beste gerechten van de chef-kok voor een speciale prijs. Je weet dan zeker of je daarna nog een keer terug wilt komen. Ook voor zakenlunches  of –bijeenkomsten zijn er diverse locaties waar je niet alleen de inwendige mens kunt verzorgen, maar ook faciliteiten kunt benutten voor bijvoorbeeld vergaderingen.