Côtes de Provence

De regio Côtes de Provence is de onbetwiste hoofdstad van wijn en rosé in de Provence, met ongeveer 75 procent van de totale productie van deze regio. Rosé is goed voor 88 procent van deze productie en het creëren van deze populaire wijn vereist veel experimenteren en proeven. Terwijl oude recepten en technieken van generatie op generatie zijn doorgegeven, hebben boeren en wijnmakers moeten innoveren om te voldoen aan de groeiende vraag. Nieuwe druivensoorten zijn toegevoegd aan de traditionele mix van Mourvèdre, Grenache en Cabernet Sauvignon en de samenstelling van rosé is daarmee sterk veranderd.

Côtes de Provence

Klimaat

Het gebied heeft ook een ideaal klimaat voor de wijnbouw, met bergachtige terreinen, granieten en kalkrijke kleigrond en de invloeden van de Middellandse Zee. Milde winters en de noordenwind zorgen ervoor dat de druiven snel drogen na een regenbui. Hoewel de druivenstruiken water nodig hebben, zijn de druiven zelf niet dol op natte omstandigheden.

Zelf deze streek ontdekken

Als je zelf deze prachtige streek wilt verkennen en wilt genieten van de wijngaarden, raad ik aan om de Route des Vins de Provence te volgen. Deze officiële route leidt je langs meer dan 350 wijnhuizen, waar je niet alleen kunt zien hoe rosé wordt gemaakt maar ook de verschillende smaken en nuances kunt proeven. Er zijn geen foute keuzes te maken, omdat je je eigen route kunt samenstellen. Als tip kan ik je aanraden om te informeren bij welke wijnhuizen het mogelijk is om te dineren, want sommige locaties bieden heerlijke lokale gerechten aan die perfect samengaan met de wijnen en de prachtige ambiance van de patio's omringd door druiven.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens