Monumenten

De Provence in Frankrijk herbergt een aantal indrukwekkende monumenten, elk met zijn eigen unieke geschiedenis en betekenis. Van het iconische aquaduct Pont du Gard tot het Palais des Papes in Avignon, deze sites zijn een must-see voor elke bezoeker van het gebied.

Abbaye de Sénanque
Abbaye de Sénanque Het mooiste klooster van Provence en misschien wel van heel Frankrijk is een van die monumenten waar je naartoe moét zijn geweest wanneer je in de buurt bent. Voordat het klooster in zicht komt mag je al genieten van de beeldschone natuur en het pittoreske dorp van Gordes, dat niet ver va
Trophee d’Auguste
Trophee d’Auguste Trophee d’Auguste is een grote gedenkteken ter ere van keizer Augustus die tussen 7-6 v.Chr. werd voltooid. De trofee werd gebouwd naar de verschillende veldtochten door de Alpen om de bergstammen te onderwerpen aan het Romeinse keizerrijk. Door deze bergstammen te onderwerpen was het moge
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Check ook eens! Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence

Meer over de monumenten

De Pont du Gard is een indrukwekkend staaltje techniek, gebouwd in de eerste eeuw. Dit aquaduct is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de Provence en een niet te missen ervaring voor elke bezoeker van deze regio. Het Palais des Papes in Avignon dateert uit de 14e eeuw en was ooit de thuisbasis van zeven pausen die het gebruikten als politiek en religieus bolwerk. Dit grootse paleis is een opmerkelijk gezicht, vol met historische artefacten en kunstwerken.

Het oude klooster van Silvacane is ook een bezoek waard in de Provence. Deze abdij uit de 12e eeuw ligt net buiten Aix-en-Provence en biedt bezoekers een uniek kijkje in het verleden. Het dorp Les Baux-de-Provence is een dorp op een heuvel met een prachtig uitzicht en ongelooflijke historische bezienswaardigheden. Van het kasteel van Les Baux tot de Saint-Vincent-kapel en de fonteinen van de Provence, dit dorp zal het hart van elke bezoeker betoveren.