Lokale markten in Provence

De Provence is beroemd om zijn kleurrijke markten vol met verse groenten en fruit, kruiden, brood, kaas, wijn en nog veel meer. De markten zijn niet alleen een belangrijke bron van voedsel voor de lokale bevolking, maar ook een toeristische attractie voor bezoekers van over de hele wereld. In deze blog gaan we dieper in op de lokale markten in de Provence.

Lokale markten in Provence

Geschiedenis van de lokale markten in de Provence

De traditie van de lokale markten in de Provence gaat terug tot de middeleeuwen. In die tijd was het gebruikelijk dat boeren hun producten op de markt verkochten om extra inkomen te genereren. Tegenwoordig zijn de markten een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven in de Provence en een unieke manier om de lokale cultuur en tradities te ervaren.

Soorten markten in de Provence

Er zijn verschillende soorten markten in de Provence, elk met hun eigen specialiteiten en charme. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire markten:

 • Voedselmarkten: deze markten zijn gespecialiseerd in vers voedsel, zoals groenten, fruit, vlees, vis en kaas.
 • Brocante-markten: deze markten verkopen antiek, tweedehands spullen en curiosa.
 • Kunst- en ambachtmarkten: deze markten zijn gericht op lokale ambachtelijke producten, zoals keramiek, schilderijen, houtsnijwerk en textiel.
 • Rommelmarkten: deze markten zijn vergelijkbaar met brocante-markten, maar verkopen voornamelijk goedkopere tweedehands spullen.

Op de markt kun je ingrediënten vinden om het maken van Salade Niçoise

Populaire lokale markten in de Provence

 1. Cours Saleya-markt in Nice: deze voedselmarkt is een van de bekendste in de regio en staat bekend om zijn verse groenten en fruit, kruiden, olijven en bloemen.
 2. Markt van L'Isle-sur-la-Sorgue: deze brocante-markt is een van de grootste in Europa en biedt een enorme selectie van antiek en tweedehands spullen.
 3. Markt van Aix-en-Provence: deze markt biedt een breed scala aan verse groenten en fruit, kruiden en specerijen, lokale kazen en wijnen en lokale ambachtelijke producten.
 4. Markt van Arles: deze voedselmarkt biedt een scala aan lokale producten, waaronder fruit en groenten, kaas en worst, olijfolie en honing.

Tips voor het bezoeken van lokale markten in de Provence

 • Bezoek de markt vroeg in de ochtend wanneer de producten het meest vers zijn en de drukte nog niet zo groot is.
 • Neem contant geld mee, omdat veel verkopers geen creditcards accepteren.
 • Onderhandelen is gebruikelijk op de markt, maar wees respectvol en beleefd.
 • Probeer lokale specialiteiten te proeven en vraag de verkopers om advies over de beste producten.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens