Gordes

Gordes is een schitterend dorp dat gelegen is in de heuvels van Parc Naturel Régional du Luberon. Het is gevestigd op een steile rots en door het hoogteverschil met andere dorpen heeft het een unieke uitstraling in de regio. Vanwege de rijke geschiedenis en pittoreske straatjes is het niet verrassend dat het is opgenomen als een van de Plus Beaux de France, een titel die een organisatie geeft aan de mooiste plekken in een regio. Gordes is echter ook een zeer populair dorp, waardoor het in de zomermaanden extreem druk kan zijn. Daarom is het aan te raden om Gordes 's avonds of buiten het hoogseizoen te bezoeken.

Gordes

De geschiedenis van Gordes

Gordes is al eeuwenlang een populaire locatie om te wonen. Opgravingen rond de steile rotsformatie dateren al uit de steentijd. Experts verklaren dit door de strategische ligging van de steile rots die een goed uitkijkpunt bood over de regio en daardoor van onschatbare waarde was. In eerste instantie was er alleen een kasteel, gebouwd door de Romeinen, die overal hun stempel drukten. Door de groeiende nijverheid en veiligheid rondom het kasteel groeide Gordes al snel uit tot het dorp dat het nu is. In de loop der eeuwen heeft het dorp echter ook tegenslagen gekend, zoals plunderingen tijdens de middeleeuwen, aanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog en een hevige aardbeving. Gelukkig staat het grootste deel van Gordes nog steeds overeind.

Gordes van nu

Tegenwoordig is Gordes een extreem populaire bestemming en trekt het veel toeristen. Dit is goed te zien aan de vele recent gebouwde parkeerplaatsen rondom de beschermde gebieden van het dorp. Het is een genot om door de kleine smalle straatjes te wandelen die prachtig geplaveid zijn. Hier vind je voornamelijk kunstwinkeltjes, cafés en restaurants met specialiteiten uit de regio. Ben je uitgegeten en uitgeshopt? Loop dan even buiten het centrum naar het uitzichtpunt, waar je een prachtig uitzicht hebt over Gordes en haar adembenemende omgeving. Als je op zoek bent naar die echte Franse sfeer, raad ik Gordes ten zeerste aan. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van dit dorp als de vele inwoners en bezoekers die jullie zijn voorgegaan.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens