Nice

Nice is een stad met een uniek karakter, gelegen tussen de bergen en de Middellandse Zee, en op slechts enkele kilometers afstand van de Italiaanse grens. Het contrast tussen deze elementen wordt weerspiegeld in de lokale keuken. In de restaurants met het label 'Cuisine Nissarde' kan je genieten van authentieke Nicoise specialiteiten, zoals socca, brood bagnat en de beroemde Salade Niçoise. De stad heeft een 7 km lang strand met azuurblauw water en een aangenaam klimaat, waardoor het perfect is voor een strandvakantie. Daarnaast is Nice het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming vanwege de kronkelende straatjes, wapperende waslijnen en rijke geschiedenis en cultuur.

Nice

Gevoel van Nice

Wandel door een van de mooiste markten van Frankrijk, de beroemde bloemenmarkt die elke ochtend plaatsvindt op Place Cours Saleya in de oude stad. Liefhebber van antiek? Elke maandag is er een vlooienmarkt vol antieke accessoires en meubels. De heuveltoppen van Colline du Château Park bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de zee. Deze rustige groene oase bevat de overblijfselen van een 12e-eeuws militair fort. Nice wordt omgeven door kiezelstranden, palmbomen en de Promenade des Anglais. Vernoemd naar een Engelse aristocraat die in de winter van de 18e eeuw genoot van de zon en de zachte zeebries. In de zomer wordt deze boulevard het hart van de stad, bruisend van fietsers, joggers, toeristen en strandgangers.

Kunst en natuur

La His Promenade d'Arts brengt een bezoek aan het Museum voor Moderne Kunst en Hedendaagse Kunst, de collectie van Yves Klein en zijn aanhangers van MAMAC's Ecole Neisse. Laat de Promende des Arts je leiden naar de Promenade du his Paillon, de groene gordel van Nice en geniet van een botanische reis door alle continenten. Onderweg kom je Le Miroir d'Eau tegen, een meer van 3000 m2 met 128 waterstralen voor een prachtig water- en lichtspektakel.

Verborgen schat

Nice is de thuisbasis van twee prachtige kathedralen. De Basilique-Cathédrale Sainte-Marie et Sainte-Réparate is oorspronkelijk begonnen als een bescheiden kapel, maar is uitgegroeid tot een rijkelijk versierde 17e-eeuwse barokke kerk met drie orgels. Op Piazza Rossetti, een gezellig plein in de stad, kun je de wereldberoemde Fenocio ijssalon vinden, waar je kunt kiezen uit meer dan 100 smaken. Een andere kathedraal die het bewonderen waard is, is de kathedraal van Lusse, gelegen op de hoek van de stad. Deze kathedraal is ongeveer 100 jaar geleden gebouwd door een kleine groep rijke Russen en zelfs de zes koepels zijn bedekt met echt bladgoud.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens