Marseille

Marseille is een prachtige stad en regio om een week of lang weekend door te brengen. Het ligt gelegen aan het Middellands zeegebied, hierdoor zijn de zomers warm en de winters zacht. De gemiddelde temperatuur door het jaar is dan ook ongeveer 18 graden. Je hoeft in Marseille niet ver te lopen om de meeste bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Wel is het handig om van te voren te weten welke bezienswaardigheden er allemaal zijn om je stedentrip gericht te kunnen plannen.

Marseille

Het ontstaan van deze stad

De stad Marseille is oorspronkelijk ontstaan rond 600 v.Chr. door de Grieken uit Phocaea. De stad dient al sinds de oudheid als een toevoer van Frankrijk als haar grootste havenstad. In de tijd van de Grieken is de stad ook met die intentie gesticht, destijds was dit zodat de handel met de Kelten vereenvoudigd kon worden. Enkele handelswaren die met de Kelten werden verhandeld zijn: tin, keramiek, zout en druiven. Vanuit hier werden snel nieuwe nederzettingen gesticht en de Griekse cultuur verspreidt.

Bezienswaardigheden

Marseille biedt enorm veel indrukwekkende monumenten. We hebben hierbeneden een top drie voor je gemaakt.

Vieux-Port

Deze eeuwenoude haven is helaas niet meer zoals het vroeger was. Tijdens de tweede wereld oorlog werd het namelijk volledig vernietigd. Tegenwoordig is het de perfecte startplek voor jouw avontuur in Marseille. Het ligt bij een levendige haven waar ontzettend veel stijlvolle hotels, cafés en visrestaurants te vinden zijn. Vanuit de Vieux-port loop je gemakkelijk gezellige winkelstraten in. Daarnaast loop je langs andere bezienswaardigheden die in de buurt liggen zoals Fort Saint-Jean en de Romaanse Saint-Laurent kerk. Wil je dus een goede startplek vinden, dan is Vieux-Port zeker een aanrader!

Cathédrale de la Major de Marseille

Deze kathedraal is gebouwd in de neo-Byzantijnse stijl en werd in 1896 aangewezen door paus Leo XIII als basiliek. Huidig wordt het gebruikt als de zetel van het aartsbisdom van Marseille. Vanaf de trappen van de kathedraal kijk je zo over de Middellandse zee uit. De binnenkant is volledig gerestaureerd met prachtige koepels met glas-in-loodramen.

Calanque de Sormiou

Dit is een grote calanque in het Nationale park ten zuiden van Marseille. Hierdoor is het een hele leuke locaties om heen te gaan wanneer je even weg wilt van de stad. Het heeft prachtige stranden en wandelpaden met traditionele dorpjes in de omgeving.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens