Arena van Nîmes

De Arena van Nîmes is een indrukwekkend monument uit de Romeinse tijd dat zich bevindt in het hart van de stad Nîmes, in het zuiden van Frankrijk. Het is een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters in Frankrijk en is een belangrijke bezienswaardigheid voor toeristen die de regio bezoeken.

Arena van Nîmes

De geschiedenis van Arena van Nîmes

De Arena werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en was oorspronkelijk bedoeld voor gladiatorengevechten en andere publieke spektakels, zoals jachtspelen en theater. Het amfitheater was ontworpen om 20.000 toeschouwers te kunnen herbergen en is een indrukwekkend voorbeeld van de Romeinse architectuur.

Hoewel de Arena in de loop der eeuwen meerdere malen is gerestaureerd en gerenoveerd, zijn veel van de oorspronkelijke kenmerken bewaard gebleven. De arena heeft een ovale vorm en is omgeven door 34 rijen zitplaatsen, verdeeld over vier niveaus. De arena meet ongeveer 133 meter lang en 101 meter breed, en heeft een hoogte van 21 meter.

Kenmerken van Arena van Nîmes

Een van de meest opvallende kenmerken van de Arena van Nîmes is de façade, die bestaat uit 120 bogen die versierd zijn met zuilen en kapitelen in de Korinthische stijl. De façade is zo goed bewaard gebleven dat het een van de meest imposante kenmerken van het monument is en bezoekers een idee geeft van hoe het er in de Romeinse tijd uit moet hebben gezien.

Tegenwoordig wordt de Arena van Nîmes nog steeds gebruikt voor evenementen en spektakels. Elk jaar vinden er verschillende concerten en shows plaats in de arena, en het blijft een belangrijke culturele en toeristische attractie voor de regio.

Als je de Arena van Nîmes bezoekt, kun je ook een bezoek brengen aan het Musée de la Romanité, een museum dat gewijd is aan de Romeinse geschiedenis van de regio. Het museum bevindt zich op loopafstand van de Arena en biedt bezoekers een uitgebreide collectie van Romeinse kunstvoorwerpen en artefacten.

Al met al is de Arena van Nîmes een indrukwekkend monument dat getuigt van de rijke geschiedenis van de regio. Of je nu geïnteresseerd bent in de Romeinse geschiedenis of gewoon wilt genieten van de architectuur en het uitzicht op de stad, een bezoek aan de Arena van Nîmes is zeker de moeite waard.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens