Trophee d’Auguste

Trophée d’Auguste is een groot gedenkteken ter ere van keizer Augustus dat tussen 7-6 v.Chr. werd voltooid. De trofee werd gebouwd ter herinnering aan de verschillende veldtochten door de Alpen om de bergstammen te onderwerpen aan het Romeinse Rijk. Door deze bergstammen te onderwerpen, werd het mogelijk om de Julia Augusta-weg aan te leggen, die aansloot op de Aurelia-weg, waardoor het uitvoeren van militaire activiteiten en het transporteren van goederen veilig en efficiënt kon gebeuren.

In 1705 beval Lodewijk XIV de vernietiging van alle forten in de regio en blies zo de trofee gedeeltelijk op. De stenen werden gebruikt om de huidige Saint-Michel-kerk te bouwen. Het monument is gelegen in de Franse gemeente La Turbie in het departement Alpes-Maritimes in het gebergte van de Zee-Alpen en is de meest bezochte toeristische attractie van Turbie.

Trophee d’Auguste

Bouw van het monument

Oorspronkelijk bestond het monument uit vier delen. Het eerste deel bestond uit een groot vierkant gebouwd van steen, dat de basis vormde voor het dragen van de rest van het gewicht van het gedenkteken. Ook zorgde deze voet ervoor dat het bouwwerk werd verhoogd, zodat het boven de rest van de regio en haar gebouwen uitstak. De tweede laag bestond uit 24 Toscaanse zuilen, deze zuilen zijn glad zonder versieringen en vinden hun oorsprong in de Italiaanse renaissance. De laag hierboven was een spitsvormige overkapping waarop het laatste onderdeel rustte. Dit was een groot standbeeld van keizer Augustus. Al deze lagen samen maakten het monument ongeveer 50 meter hoog. Helaas werd het bouwwerk verwoest, maar is het in de loop der jaren gedeeltelijk gerestaureerd.

Hedendaags

Tegenwoordig is de Trophee d’Auguste een populaire bestemming voor toeristen in de regio. Rondom het monument zijn namelijk nog vele andere bezienswaardigheden en restaurants te bezoeken zoals Église Saint-Michel de La Turbie, Portail du Reduit, Centre Des Monuments Nationaux en Strefa dzika, om er maar enkele te noemen. Ook zijn er zoals eerder gezegd voldoende cafés waar men de lekkerste regionale mélange de café kan proeven. Het is dus een ideale locatie om de hele dag door te wandelen en de authentieke sfeer van deze prachtige omgeving en regio op te nemen. De gemeente geeft met verschillende paden en borden de beste route aan om alles in de regio te bezichtigen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens