Palais des Comtes de Provence

Het Palais des Comtes de Provence is een absolute must-see bestemming als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur. Dit gotische paleis was de residentie van de graven van de Provence in de 15e eeuw en is vandaag de dag nog steeds een indrukwekkend gebouw in het hart van de charmante stad Aix-en-Provence.

Het paleis werd gebouwd in de 14e eeuw en heeft door de jaren heen vele veranderingen ondergaan, maar de originele gotische structuur en prachtige gevels zijn nog steeds te bewonderen. Tijdens jouw bezoek aan het paleis kun je genieten van de unieke architectuur en vele historische elementen, zoals de torens, de vestingwerken en de prachtige gewelven.

Palais des Comtes de Provence

Musée des Tapisseries

Het Palais des Comtes de Provence herbergt ook het Musée des Tapisseries (Museum van Wandtapijten), dat een indrukwekkende collectie heeft van meer dan 60 wandtapijten uit de 16e tot de 18e eeuw. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van de Provence.

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring in de Provence, mag je het Palais des Comtes de Provence niet missen. Ontdek de geschiedenis en de schoonheid van dit prachtige gotische paleis en vele andere bezienswaardigheden in Aix-en-Provence. De Provence biedt een overvloed aan adembenemende landschappen, gastronomische hoogstandjes en culturele schatten, en het Palais des Comtes de Provence is een van de belangrijkste monumenten. Wacht niet langer en plan jouw reis naar de Provence vandaag nog!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Dingen om te doen in Provence
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens